Zac’s Top Tips voor Thuiswerken

}

ongeveer 5 minuten lezen

Het voelt allemaal een beetje bizar aan!

Terwijl wij allemaal bezig zijn onze dagelijkse routine aan te passen, niet dagelijks reizen, geen normale overleggen en kinderen en familie die rondom ons aan het rondrennen zijn, is het belangrijk om bij een zo normaal mogelijke routine te blijven. Thuiswerken heeft zo zijn uitdagingen. Je hebt een werkplek nodig, voorzien van alles wat nodig is om de werkdag door te komen.

Onze Nettl mascotte Zac, heeft 8 tips samengesteld om ons te helpen het meeste uit de werkweek te halen.

#1. Blijf bij je routine

Zac’s oplossing: Ontwikkel een prettig werk-vanuit-huis-routine die je klaar maakt voor een spectaculaire dag werken. Niet eentje waarbij je met je laptop op schoot op de bank ligt met Netflix spelend op de achtergrond, of blijft werken tot diep in de avond terwijl je dan juist moet werken aan je relaties met vrienden of familie. Je dierbaren.

#2. Kleed je op succes

Het is niet nodig om een chic pak aan te trekken voor een dag thuiswerken – als dit je stijl is, draag het vol zelfvertrouwen! Als dit niet het geval is, er is nog steeds iets te zeggen over het dragen van kleren die je energiek en betrouwbaar uit laten zien.

Wees bewust van wat je draagt als je werkt. Spring onder de douche en trek iets aan dat je klaar stoomt voor de werkdag.

#3. Gebruik je reistijd

Niet elke dag in de file staan lijkt een van de voordelen van thuiswerken te zijn, maar dagelijkse even naar buiten gaan voorafgaand aan het werk is een leuke ervaring die je helpt om in je ‘werk-modus’ te komen.
Iets wat een stuk lastiger is als je huis je kantoor is.

 

#4. Vaste werkplek

Of die van jou een circustent vol met clowns is of een knusse trapkast, maak een vaste werkplek en voorzien van een deur die je kan openen bij het starten van je werkdag en kan sluiten als de werkdag voorbij is.

#5. Neem regelmatig pauze

Als thuiswerker, is het misschien verleidelijk om lange uren te maken zonder pauze te nemen. Om je te helpen in een ritme te komen, zet een wekker in een andere kamer, het verst van je bureau vandaan, die elk uur afgaat. Herstart jezelf, pak wat drinken en neem een paar flinke teugen frisse lucht.

#6 Communiceer met collega’s

Of je nou bedrijfseigenaar bent of werknemer ver weg van het moederschip van een hoofdkantoor, werken op afstand vergroot de afstand tussen jou, klanten en collega’s. Pak je mobiel apparaat en praat regelmatig even bij.

#7. Weersta verleiding & blijf gefocust

Optimaal gebruikmaken van je tijd is een belangrijk onderdeel van goed thuiswerken. Schakel moderne telegramberichten uit en stel vaste tijden in voor online ontmoetingen om ervoor te zorgen dat je niet wordt afgeleid wordt. Spreek met huisgenoten af dat je met ze praat op vaste tijden.

#8 Blijf verantwoordelijk & Stel doelen

Niet dat wij alle wijsheid in pacht hebben, wij zijn ook afhankelijk van een structuur om ons gericht en goed de dag door te komen. Werken vanuit huis is een spectaculair andere manier van resultaten halen. De reguliere controle die je op het rechte pad houdt is nu niet aanwezig. Maak daarom elke dag een checklist met taken.

Je staat er niet alleen voor

Veel bedrijven zijn momenteel gesloten, maar er zijn er veel die hard werken en doorgaan zo goed als ze kunnen. Wij hopen dat deze tips je helpen door je werkweek heen te komen met een glimlach.

Waar je momenteel ook uithangt, wij zijn er om je te helpen en te ondersteunen.

Neem contact met ons op, voor een gesprekje of een virtueel kopje koffie.

Wij vinden het fantastisch iets van je te horen!